24 uur Düsseldorf 

Afgelopen weekend togen wij naar Düsseldorf om daar eindelijk eens een bezoek te brengen aan de musea K20 en K21. In K21 was de spectaculaire installatie “in Orbit”, net weer geopend. In de, op 25 meter hoogte hangende, installatie waan je je een een koorddanser op wiebelende touwen. Prachtig om te zien in combinatie met de echte spinnenwebben die Tomas Saraceno inspireerden tot het maken van dit werk. In K20 bezochten we de tentoonstelling van Otto Dix en bekeken we de schilderijen van de twintigste eeuwse modernisten. Die boeiden ons meer dan Otto Dix. 

Natuurlijk bezochten we niet alleen maar musea, maar dronken we ook een biertje in de twee van de stadsbrouwerijen in de Altstad. En ook onze meest favoriete kunstboekhandel, Walther Konig bleek een filiaal te hebben in Düsseldorf. 

We sliepen in hotel Friends, een juweeltje! Unieke kamers, geweldig rijk interieur, er valt enorm veel te zien in dit hotel! Er is dit voorjaar ontzettend veel te zien in Düsseldorf op cultureel vlak, en dat allemaal op een uurtje rijden vanaf Eindhoven…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.
%d bloggers liken dit: