New Dutch op de Food Inspiration Days

Food Inspiration Days Veghel: Een Culinaire Blend van Talent

De Food Inspiration Days in Veghel: ook dit jaar weer een feest voor foodliefhebbers en culinaire innovators. New Dutch wordt in 2025 een belangrijk thema voor de profilering van Nederland als een van de meest innovatieve en creatieve gidslanden van de wereld. Ons land loopt voorop in technologie en watermanagement, maar ook in food zijn we vernieuwend

Beeldentemmers bedacht een creatief concept voor de stand van Agrifood Capital, Gemeente Meijerijstad en Koning Willem I college. Deze unieke samenwerking bood een spannend platform voor de nieuwste foodtalenten en inspireerde bezoekers met een creatief concept dat de kracht van samenwerking en innovatie in de agrifoodsector benadrukte.

Het Creatieve Concept

Beeldentemmers heeft een creatief concept ontwikkeld waarbij foodtalenten letterlijk in een blender worden gepresenteerd. Deze metafoor symboliseert niet alleen de diversiteit en dynamiek van de agrifoodsector, maar ook de manier waarop verschillende smaken, stijlen en innovaties samenkomen om iets bijzonders te creƫren. De stand werd gepresenteerd als een atelier, waar bezoekers niet alleen konden proeven van heerlijke gerechten, maar ook konden genieten van presentaties en demonstraties.

Een Podium voor Toptalent

Het idee achter de blender was niet alleen om aandacht te vestigen op de individuele chefs en hun creaties, maar ook om een platform te bieden voor samenwerking. Tijdens de Food Inspiration Days kregen jonge, opkomende talenten de kans om hun unieke visie op voedsel en gastronomie te delen. De gelegenheid om in de schijnwerpers te staan, hielp hen om connecties te maken met ervaren professionals in de sector en bood tegelijkertijd inspiratie aan bezoekers.

Duurzaamheid en Innovatie

Naast het tonen van talent, lag er ook een sterke focus op duurzaamheid en innovatieve voedselproductie. De foodtalenten benadrukten het belang van lokaal geproduceerde ingrediƫnten en duurzame kooktechnieken. Bezoekers werden aangemoedigd om na te denken over hun voedselkeuzes en de impact daarvan op het milieu. Door het combineren van heerlijke smaken met duurzame praktijken, werd een boodschap van bewustwording en verandering overgebracht.

Samenwerken loont!

Voor de realisatie van de stand werkten wij prettig samen met van Meijl Interieurbouw. De foodstand bood niet alleen een podium voor jong talent, maar ook een waardevolle les in duurzaamheid voor beursmateriaal. De stand is namelijk herbruikbaar en modulair, dus gemakkelijk op te bergen en op andere wijze op te bouwen op een volgend event.

Het evenement inspireerde bezoekers om nieuwe smaken te ontdekken en na te denken over de toekomst van voedselproductie. We zijn benieuwd welke nieuwe smaken en innovaties de volgende editie zal onthullen!